2019-10-10 12:11:01• hírek • Szatmár.ro

Rangos kiállítás érkezett Nagykárolyba

A nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a zhuhai China Photo Network Online Egyesület, a romániai partneregyesületek, valamint a külkapcsolatokért felelős szakminisztérium és a Kínai Népköztársaság Romániai Főkonzulátusának közös szervezésében egy igen rangos kiállítás anyaga érkezett Nagykárolyba - számolt be az eseményről a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ.

A román-kínai kapcsolatok létrejöttének 70. évfordulójához kapcsolódott ez a kiállítás, melynek 15 hazai bemutatási helyszíne között Nagykároly is szerepelt. A kiállításon egy ismert kínai fotóművész, Haibo CHI képeit láthatta a közönség. A nagyváradi szervezőklubbal kötött partnerségi kapcsolatnak köszönhetően érkezett Nagykárolyba is a tárlat anyaga, hiszen a Vasile Vénig László Fotóklub már hosszabb ideje működik együtt az Euro Foto Art tagjaival.


A nagykárolyi kiállítás nyitórendezvényére október 8-án, kedden, 18 órától került sor, a Károlyi-kastélyban. A rendevényen résztvevőket Adrian Ștefănuți szakreferens köszöntötte, míg a kiállítási anyag szakmai értékelését Bikfalvi Zsolt, a nagykárolyi fotóklub alelnöke vállalta. Az eseményen részt vett még a nagyváradi fotóklub elnöke, Ștefan Tóth (AFIAP) és Sorin Tăbăcaru tanácsos, valamint a zhuhai China Photo Network Online klub elnöke, Weilu Chen fotóművész, akit Dan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu fotóművészek kísértek el a nagykárolyi látogatásra.


A kiállítás nyitórendezvényén zenei programmal szolgált a nagyváradi Duo Varadiensis, Thurzó Sándor József pedig hegedűn adott elő több, klasszikusnak számító kínai zenei darabot.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: